Artikel

EAT-køkkenet

EAT-køkkenet laver på alle skoledage mad til mange skole-elever i Københavns kommune. Vi laver mellem 5.000-7.000 portioner mad hver dag.

I EAT-køkkenet er vi 20 ansatte med stort engagement og faglig stolthed.

Vores EAT-køkken er et stort køkken, med mange store maskiner. Gryderne rummer op til 500 liter. Vi har 6 store ovne, der svarer til 42 husholdningsovne, 3 kæmpe pander, hvor der på en dag, kan steges 9400 fiskefrikadeller og en tunnelopvaskemaskine der er 7 meter lang. Det giver et billede af, hvor stort EAT er.

Skoleelever i København skal hver dag have mulighed for velsmagende, varieret og ernæringsmæssig sund mad.

Vores Kok Søren som er kulinariske ansvarlig, har beskrevet vores idégrundlag og tanker omkring EAT.

Tina, som er vores ernæringsekspert og kontaktperson til skolerne, har beskrevet vores ernæringskoncept, som viser at vi har stort fokus på at tilgodese så mange behov som muligt.

Vi laver frisk mad og sender det ud til skolerne samme aften, som det produceres. Her stilles maden i køleskab i EAT-boden.

Næste dag varmes maden i EAT-boden og anrettes til alle elever, der har bestilt EAT. Ofte hjælper elever til i EAT-boden. På den måde får elever større kendskab til maden og har mulighed for at spørge nysgerrigt  til menuen.

Vi vil rigtig gerne vise vores EAT-køkken frem og derfor kan man booke et klassebesøg i EAT-køkkenet. 
Her vil man få en rundvisning, hvor vi fortæller om køkkenet og maden og eleverne kan stille spørgsmål omkring EAT. Der vil også være smagsprøve på vores mad. Læs mere her.

Velbekomme

Dorthe Dybro
Leder af EAT-køkkenet

 

I vores køkken får vi meget gerne besøg af studerende og tilbyder gerne praktikplads både til folkeskoleelever og andre elever og studerende, så vidt det er muligt.

Her kan du læse om et par oplevelser fra vores køkken:

Besøg af 11 ernæringsassistent-studerende fra UCH Holstebro

I pratik som bagerelev

Feedback efter besøg af EUC Syd