"Hvad fuck er en bælgfrugt?"

-måske har du også stillet dig selv det spørgsmål

I eat følger vi de gældende officielle kostråd og det er ingen hemmelig, at vi altid har været glade for at arbejde med og spise bælgfrugter. Så da Fødevarestyrelsen lancerede de seneste 7 kostråd i januar 2021, hvoraf det ene er ”Spis mindre kød- vælg bælgfrugter og fisk” var vi allerede helt på bølgelængde.  

24. januar 2022 skrev Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse b.la. ”Vi kan se, at vi kan løfte kendskabet til kostrådene, når vi kommunikerer aktivt, og at kendskabet daler, hvis vi ikke følger op. Derfor skal vi ud til både forbrugere og kantiner, køkkener og klasselokaler og minde om De officielle Kostråd, og blandt andet prøve at forklare, hvad en bælgfrugt egentlig er", siger Anne Pøhl Enevoldsen med henvisning til kampagnesangen 'Hvad fuck er en bælgfrugt'. 

Slagsangen er lavet af fire kommunikationsstuderende fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Århus, som en del af et eksamensprojekt, og musikvideoen er netop udgivet af Fødevarestyrelsen. Sangen sætter fokus på kostrådene og både stiller og besvarer spørgsmålet: Hvad fuck er en bælgfrugt?” 

Se videoen her Fødevarestyrelsen – Hvad fuck er en bælgfrugt | ft. Kølner Dom, , radio edit - YouTubehttps://www.youtube.com/watch?v=RjuIscNK71A

Vil du vide mere om kampagnen

Her kan du læse Fødevarestyrelsens fulde pressemeddelelse:

Hvad fuck er en bælgfrugt?