Københavns Kommunes logo

eat - konceptet

eat er meget mere end et frokostmåltid

Skoleelever i København har hver dag mulighed for at spise et velsmagende og ernæringsmæssigt sundt måltid. Maden er varieret og giver god energi til skoledagen.

Men eat er mere end ”bare” mad. eat er også et ambitiøst frokosttilbud, der sætter fokus på oplevelser, mæthed, fællesskab og læring omkring måltidet.

På den måde er eat med til at danne grundlaget for en forbedret folkesundhed og for at skabe madkultur, maddannelse og bæredygtighed.

Læs mere om eat her

Hvem er vi i eat

Eat skolemad er en del af Københavns kommune. Vi er ca. 100 ansatte med forskellige faglige baggrunde og mange forskellige nationaliteter, alle har stort engagement og faglig stolthed. I eat uddanner vi ernærings-assistenter og har studerende i kortere eller længere praktikker.

Eat leverer dagligt omkring 7000 portioner mad, fordelt på 50 skoler. I skoleboderne er der eat-personale som modtager, færdigtilbereder og serverer maden, i samarbejde med skoleelever.

Vores fokus er

Velsmagende hverdagsmad med fokus på friskhed, alsidighed, sæson og bæredygtighed. Som en del af Københavns kommune arbejder vi med ambitionen om, at sænke udledningen af CO2 med 25% inden 2025.

Vi laver mad med mange danske og lokale råvarer og mindst 90 % af disse er altid økologiske. Måltiderne lavet med udgangspunkt i de officielle anbefalinger for kost til børn og unge, sådan at måltiderne dækker elevernes behov for en sund og nærende frokost.

Måltiderne er en blanding ”gamle” klassikere og nye spændende retter, som skal være med til at skabe nysgerrighed og madmod hos eleverne.

 

eat - boderne

I eat-boderne på skolerne arbejdes med et såkaldt eat-crew. Eat-crewet består af elever fra 5-7 årgang, som er med til, at udportionere maden og hjælpe med, at få det bragt ud til de mindre klasser.

I køkkenet opstår der ofte snakke mellem elever og medarbejdere om dagens menu og eleverne får viden om de forskellige råvarer og tilberedningsmetoder.

eat - det store køkken

eat-skolemads køkken ligger midt i "De Gamles By", centralt på Nørrebro. Selve køkkenet er over 100 gammelt og selvom det er lille, har vi stor produktionskapacitet. Det kræver både gennemtænkte menuer og arbejdsgange og udstyret skal selvfølgelig være i orden. Gryderne rummer op til 500 liter og de 6 store ovne, svarer til 42 almindelige husholdningsovne, vi har også 3 kæmpe kippander, hvor der på én dag, kan steges 13.000 fiskefrikadeller og en tunnelopvaskemaskine der er 7 meter lang.