eat - historien

Læs om eat's spændende rejse

I 2009 blev der for første gang tændt op for komfuret i eat, som den dag i dag stadig opfylder målsætningen om en kulinarisk og ernæringsmæssigt ambitiøs frokost til mange af eleverne på folkeskolerne i Københavns Kommune.

Eat afløste den tidligere skolemadsordning KØSS (Københavns økologiske sunde skolemad). Eat er resultatet af et samarbejde mellem Københavns Kommune og Københavns Madhus.

Da eat startede var ambitionerne høje, bl.a. skulle maden være minimum 75% økologisk, gastronomisk skulle maden være maddannende, velsmagende og tage hensyn til Københavns mangfoldige kultur og maden skulle have høj ernæringsmæssig kvalitet.

I dag over 10 år senere følger og forbedrer vi de ambitioner og har på nuværende tidspunkt en menu som er 90-100 % økologisk. Menuerne er blevet mere sæsonbaserede og den kulinariske kvalitet er stadig i top.

I 2009 ved opstarten af eat, var tilslutningen kun omkring 3 % af de potentielle kunder. Det har heldigvis ændret sig, så vi i dag fra vores på omkring 50 skoler laver mad til ca. 25 % af eleverne.

Siden 2018 har eat hver dag haft en vegetarisk ret på menuen hver dag. Det går rigtig godt i spænd med Københavns Kommunes ønsker om en bæredygtig madkultur.

Vi arbejder hele tiden på at gøre det bedre og vores ambitionsniveau er stadig højt. Vi håber at vi de næste mange år kan være med til at give de københavnske skoleelever en god frokostoplevelse.