Ernæring

Sund mad er, udover at bidrage med de rigtige næringsstoffer, varieret mad, der smager fantastisk, som taler til alle sanser og som spises i rammer, der støtter op om det gode måltid.

Eat-menuerne er planlagt så de opfylder målgruppens gennemsnitlige, ernæringsmæssige behov.

Eat serverer daglig to forskellige menuer, men som grundlæggende er ens ernæringsmæssigt set. Det betyder at vi anbefaler elever i 5. - 9. klasse at købe dagens plus-bolle, sammen med dagens menu, for at sikre at de bliver mætte og får dækket energibehovet.

Næringsindholdet og energifordeling betragtes over et menu-rul, som typisk er tre eller fire uger og følger den officielt anbefalede energifordeling ift. fedt, protein, kulhydrater og kostfibre.

Alle råvarer bidrager med forskellige næringsstoffer, derfor er variation vigtig i planlægningen, det gælder både tilbehør som ris, korn, pasta og kartofler men også bælgfrugter, animalske produkter og ikke mindst grøntsager, som udgør mindst en tredjedel af eat-måltidet.