Kyllingehotwings

Server hotwings med stegte kartoffelbåde, coleslaw og gnavegrønt med eat's lækre chili-tomatketchup

Det skal du bruge til marinaden

2 spsk. rapsolie

2 fed finthakket hvidløg

½ finthakket, mellemstor rød chili (ca. 3 gram)

1 ½ spsk. brun farin

1 ½ spsk. tomatpuré

1 spsk. æbleeddike (eller anden lys eddike)

1 ½ spsk. soyasauce

¼ tsk. salt

½ tsk. tabascosauce

1 tsk. stødt spidskommen

50 g tomat-chiliketchup*

(Hvis du ikke har eller kan skaffe chili-tomatketchup kan I bruge almindelig ketchup og tilsætte lidt ekstra rød chili eller tabascosauce.)

Sådan gør du, marinade:

Sauter hvidløg og chili i olien i en tykbundet gryde, det må endelig ikke tage farve.

Tilsæt tomatpuréen og svits det hurtigt.

Tilsæt brun farin, eddike, soyasauce og salt.

Kog igennem til det får en marmeladeagtig konsistens.

Tilsæt spidskommen, ketchup og tabascosauce og varm igennem.

Hvis marinaden skiller, kan den blendes med en stavblender.

Det skal du bruge, kyllingevinger:

1¼ kg kyllingevinger

Vand

Salt

Sådan gør du hotwings

Sæt ovnen på 165 grader.

Hæld vand og salt i en stor gryde og kog op.

Kom forsigtigt kyllingevingerne i og kog dem i ca. 15 minutter.

Tag dem forsigtigt op og lad dem dryppe alt vandet af.

Fordel vingerne på en bageplade med bagepapir og vend dem med marinaden.

Steg de marinerede hotwings i ovnen ved 165 grader i 20 minutter.

Vend evt. vingerne et par gange undervejs.