Københavns Kommunes logo

eat - økologi

Økologi er en fast og helt naturlig del af hverdagen i eat

Økologi i eat:

Eat har det økologiske spisemærke i guld, det betyder at mellem 90 og 100 procent af de varer vi anvender, er økologiske.

Vi er meget bevidste om vores ansvar i forhold til maddannelse og til at udvide børnenes madhorisont. Sammenhæng, genkendelighed og ensartethed fra gang til gang, spiller en vigtig rolle. Derfor må vi indimellem supplere med konventionelle råvarer, hvis vores leverandører for eksempel ikke har kunnet levere de ønskede råvarer. Eat's økologi-procent ligger derfor på 95-98 i stedet for 100 procent.

Eat skifter menuer 4 gange om året for at kunne bruge så mange økologiske råvarer som muligt, mens de er i sæson. Der smager de nemlig allerbedst, er billigst og mest bæredygtige.

Det økologiske spisemærke.

I 2015 fik eat det økologiske spisemærke i guld. Det betyder det at mindst 90 procent af alle indkøbte råvarer skal være økologiske. Hver måned udarbejder eat "økologiregnskab" over alle indkøbte råvarer, for at dokumentere at der stadig leves op til kravet. Økologiregnskabet bliver løbende kontrolleret af Fødevarestyrelsen. 

Kort om økologi.

Økologi er bl.a. råvarer uden pesticider, mad uden kunstige farvestoffer, -aromastoffer og -sødemidler. Økologi er biodiversitet og højere dyrevelfærd, hvor dyrene har så naturlige forhold som muligt.