Flækærtehummus
Det skal du bruge til kogte gule ærter:
Du kan evt. koge de gule ærter i forvejen.
150 g tørrede gule ærter.
3 dl vand.
½ tsk. salt.
Sådan gør du:
- Kog 150 g gule ærter i 3 dl vand med ½ tsk. salt, til de er møre det tager ca. 45 – 60 min.
- Dræn ærterne for kogevand – gem kogevandet til justering af hummus konsistens.
- Nedkøl de kogte gule ærter til køleskabstemperatur.
Det skal du bruge til flækærtehummus:
340 g kogte gule ærter.
2 fed hakket hvidløg.
Saft af 2 små citroner.
75 g tahin.
1 tsk. stødt spidskommen.
½ tsk. salt.
34 g olivenolie.
Sådan gør du:
- Kom de kogte gule ærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olivenolie, halvdelen af citronsaften og salt i en blender eller hurtighakker. En skål med stavblender kan også bruges.
- Blend det hele til en ensartet og cremet konsistens. Tilsæt lidt af kogevandet hvis konsistensen er for tør.
- Smag til med mere citronsaft og salt hvis det behøves.