Flækærtehummus

Flækærtehummus bruges på samme måde almindelig kikærtehummus, som dip eller i en lækker sandwich med dit yndlingsfyld.

Det skal du bruge til kogte gule ærter:

Du kan evt. koge de gule ærter i forvejen.

150 g tørrede gule ærter. 

3 dl vand. 

½ tsk. salt. 

Sådan gør du:

  • Kog 150 g gule ærter i 3 dl vand med ½ tsk. salt, til de er møre det tager ca. 45 – 60 min. 
  • Dræn ærterne for kogevand – gem kogevandet til justering af hummus konsistens.  
  • Nedkøl de kogte gule ærter til køleskabstemperatur. 

Det skal du bruge til flækærtehummus:

340 g kogte gule ærter. 

2 fed hakket hvidløg. 

Saft af 2 små citroner. 

75 g tahin. 

1 tsk. stødt spidskommen. 

½ tsk. salt. 

34 g olivenolie. 

Sådan gør du:

  • Kom de kogte gule ærter, hvidløg, tahin, spidskommen, olivenolie, halvdelen af citronsaften og salt i en blender eller hurtighakker. En skål med stavblender kan også bruges. 
  • Blend det hele til en ensartet og cremet konsistens. Tilsæt lidt af kogevandet hvis konsistensen er for tør. 
  • Smag til med mere citronsaft og salt hvis det behøves.