Jordskoksuppe
Det skal du bruge til 4 portioner:
25 g smør
1 mellemstort løg i små tern
2 fed hakket hvidløg
1 lille porre i skiver
650 g skrællede kartofler i tern
350 g jordskokker renset for alt jord, i skiver
9 dl grøntsagsfond
1,2 dl sødmælk
1 dl piskefløde
1 spsk. salt
En knivspids peber
1-2 spsk. citronsaft
Sådan gør du:
Smelt smør i en tykbundet gryde.
Tilsæt løg, hvidløg og porre, lad det summe i et par minutter til løget er klart.
Tilsæt kartofler, jordskokker og grøntsagsfond og lad det koge til grøntsagerne er møre.
Blend suppen.
Tilsæt mælk og fløde og kog suppen op igen.
Tilpas konsistensen med mere vand, hvis det er nødvendigt.
Smag til med salt, peber og citronsaft.