Nudelsalat med sprøde grøntsager
Det skal du bruge:
Pasta linguine med dressing:
vand, salt
120 g pasta linguine
1 spsk. olivenolie
-
2 spsk. olivenolie
1 ½ spsk. soyasauce
1 spsk. vand
2 spsk. limesaft
2 spsk. brun farin
1 knivspids sort peber
Salat:
1/3 del lille hvidkål, i meget fine strimler
2 store gulerødder, i fine strimler
1 lille agurk, delt i halv med kernerne fjernet og i tynde skiver
1 dl grønkål, fint hakket
5 spsk. bredbladet persille, fint hakket
2 spsk. frisk koriander fint hakket
2 spsk. frisk mynte, fint hakket
Dressing til salat:
0,8 dl vand
1 tsk. æbleeddike
1 tsk. æblejuice
1 tsk. soyasauce
1 ½ spsk. akaciehonning
1 knivspids tørret knust chili
Jævning lavet af 1 tsk. kartoffelmel og 1 ½ tsk. vand
Sådan gør du:
Linguine med dressing:
Kog linguine i rigeligt saltet vand, efter anvisning på pakken.
Hæld kogevandet fra i en sigte og vend 1 spsk. olivenolie rundt i sigten.
Lad det køle ned.
Ingredienserne til dressingen blendes sammen med en stavblender eller i en lille blender, farinen skal være helt opløst.
Smag til med lime og soyasauce.
Når linguinen er afkølet vendes den med dressingen i en stor skål.
Dressing til salat:
Kog alle ingredienser til salatdressingen sammen i en lille gryde.
Sluk for varmen når honningen er opløst.
Køl blandingen ned i nogle minutter.
Rør rund i jævningen og hæld den i dressingen under omrøring.
Smag dressingen til med soja og evt. lidt honning og æblejuice.
Smagen skal være sur og sød.
Salat:
Vend de klargjorte grøntsager og krydderurter sammen med dressingen.
Anret med linguine.
Giv evt. et drys friske urter på toppen.