Ricepudding
Det skal du bruge:
1,5 dl vand
155 g grødris
6,3 dl sødmælk
1 ½ spsk. lyst rørsukker
¼ tsk. salt
1,7 dl piskefløde
Sådan gør du:
Kom vand i gryden og bring det i kog.
Hæld risene i og kog dem i 5 minutter under omrøring.
Tilsæt mælken og kog langsomt op under omrøring.
Lad grøden koge ved svag varme ca. 1 times tid, indtil risene har optaget væsken og der stadig er meget let bid i risene.
Sluk for varmen.
Tilsæt sukker og salt.
Smag til, mangler der salt eller sukker kan der tilsættes lidt efter behag.
Køl risengrøden fuldstændig ned i køleskabet.
Pisk fløden til en let flødeskum.
Vend forsigtigt flødeskummet sammen med den afkølede risengrød.
Opbevar ricepuddingen i køleskabet indtil servering.
Prøv også
Find også opskrift på: