Strandkrabbesuppe og fiskeboller

Prøv denne lækre suppe

Det skal du bruge til 4 portioner suppe:

Fond:

250 g. strandkrabber (hele, evt. fra fryseren) 
30 g. tomatkoncentrat 
1 laurbærblad 
30 g. løg 
2 timiankviste (ca. 5 g) 
1 stængel bredbladet persille 
15 g. æble 
9 dl. vand 
1 tsk. groft salt 

Sådan gør du:

Kom de rengjorte krabber i et ovnfast fad og vend dem med tomatkoncentratet. 
Rist dem i ovnen ved 250 grader i 15 minutter. 
Hæld alle ingredienserne i en gryde og kog ved lav varme i 25 minutter. 
Fjern det snavsede skum undervejs. 
Sigt fonden. 

I medens fonden koger laver du fiskebollerne:

Det skal du bruge til 16 fiskeboller:

250 g lyssej, hakket helt fint. 
30 g blendet løg 
1 tsk. groft salt 
36 g sammenpisket æg, evt. pasteuriseret 
12 g hvedemel 
17 g kartoffelmel 
66 g sødmælk 
14 g finthakket dild 
14 g finthakket kørvel 
1 spsk. Citronsaft 
1 knivspids peber 

Sådan gør du:

Rør den hakkede fisk med salt i en røremaskine eller med håndmixer, til det er sejt. 
Tilsæt løg og æg og rør et minuts tid. 
Tilsæt peber, hvedemel, kartoffelmel og krydderurter og rør det ind i farsen. 
Rør mælken ind i farsen lidt ad gange til den bliver blank og fin i konsistensen. 
Lad farsen hvile minimum 30 minutter. 
Form farsen til 16 fiskeboller og kog dem i let kogende vand med salt i ca. 8 minutter. 

Det skal du bruge til strandkrabbesuppen:

775 g krabbefond 
65 g gulerødder i tern 
50 g porre i skiver 
25 g pastinak i tern 
25 g kartoffel i tern 
1 lille fed hvidløg 
1 knivspids røget paprika 
6 g majsstivelse rørt ud i 2 spsk. Vand 
2 spsk. piskefløde 
½ tsk. akaciehonning 
Salt og peber 

Sådan gør du:

Kog fond, grøntsager og hvidløg nænsomt om til grøntsagerne er møre. 
Blend suppen og jævn med majsstivelsen imens dem koger ganske forsigtigt.  
Tilsæt de resterende ingredienser og smag til med salt og peber. 
Varm fiskebollerne igennem i suppen og server med godt brød.