Vegansk bolognese
Det skal du bruge:
2 spsk. rapsolie.
3-4 stk. champignon skåret i tern.
½ lille løg, fint hakket.
1 fed hvidløg, fint hakket.
1 spsk. æbleeddike.
250 g. hakkede tomater.
2,5 dl. vand.
1 lille pastinak, fint hakket.
1 mellem størrelse gulerod, fint hakket.
150 g. tempeh, fint revet.
50 g. tomatpure.
½ tsk. rørsukker.
½ tsk. maltekstrakt.
1 skvat tabasco.
1 spsk. frisk oregano, fint hakket.
1 tsk. salt.
1 tsk. tørret oregano.
Stødt peber.
Sådan gør du:
Sautér løg, champignon og hvidløg i rapsolie med salt og peber.
Når løgene er klare uden at få farve, tilsæt tomatpure og lad det riste et par minutter.
Tilsæt æbleeddike og lad det koge til det næsten er reduceret helt væk. (mindst et par minutter)
Tilsæt vand, hakkede tomater, pastinak, gulerod og tempeh.
Kog og lad retten simre i ca. 35 min til det er kogt sammen og er mørt.
Tilsæt nu sukker, maltekstrakt, tabasco og oregano.
Smag bolognesen til med salt og peber og evt. mere tabasco eller sukker.