Agurkeraita

Agurkeraita passer godt til krydrede elementer, hvor den er med til at balancere styrken i retten

Det skal du bruge:

1 stor agurk

1 spsk. salt

-

1,25 dl drænet yoghurt 10%

1 tsk. citronsaft

1 knivspids stødt muskatnød

1 spsk. hakket bredbladet persille

1 spsk. hakket frisk mynte

Evt. salt

Sådan gør du:

Lav dette om morgenen eller aftenen før spisning:

Skær agurken i små tern (ca. 5 mm x 5 mm)

Læg ternene i en si og drys salt over.

Sæt sien over en skål, så væsken fra agurkerne kan dryppe af.

Dæk til og stil på køl i minimum 8 timer.

 

Samme dag:

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen i en stor skål.

Tilsæt de drænede agurker.

Smag på raitaen og tilsæt evt. lidt mere citronsaft og salt hvis den mangler.