Københavns Kommunes logo

Oksekødboller i grov tomatsauce

Server med fuldkornspasta, parmesanflager og et drys persille

Det skal du bruge til kødbollerne:

400 hakket oksekød 10-12%

2 tsk. salt

2 spsk. tomatpuré

1 ½ spsk. tomatpuré

1 lille finthakket løg

1-2 fed finthakket hvidløg

1 knivspids stødt spidskommen

1 knivspids chilipulver

1 knivspids stødt koriander

1 knivspids sort peber

1 ½ spsk. tomatpuré

2 små æg

40 g rasp

Sådan gør du, kødboller:

Tænd ovnen på 180 grader.

Kom hakket kød og salt i en skål og rør kød og salt til det er ”sejt”.

Brug røremaskine eller håndmikser med dejkroge.

Tilsæt tomatpuré, hakket løg, hakket hvidløg og krydderier og rør til alt er godt blandet.

Tilsæt nu resten af ingredienserne og rør til farsen er fast.

Form 12 kødboller og kom dem på en bageplade med bagepapir.

Bag kødbollerne ved 180 grader i ca. 20 minutter.

Det skal du bruge til grov tomatsauce:

2 spsk. olivenolie

1 mellemstort løg i tern

3 fed hvidløg i skiver

1 mellemstor aubergine i tern

1 dåse (400 g) hakkede tomater

2 spsk. tomatpuré

2 dl. vand

1 tsk. æbleeddike

1 tsk. timian (tørret eller frisk)

1 tsk. salt

1 tsk. rørsukker

1 knivspids peber

Sådan gør du, grov tomatsauce:

Kom olivenolie i en gryde med tyk bund.

Svits løg, hvidløg og aubergine i olien, løgene skal være klare og auberginen blød.

Tilsæt alt andet undtagen salt, sukker og peber.

Kog tomatsaucen godt igennem i ca. 30 minutter.

Smag til med salt, sukker og peber.

Når kødbollerne er færdigstegte kommes de i den varme tomatsauce