Ricepudding

Serveres for eksempel med brombærkompot

Det skal du bruge:

1,5 dl vand

155 g grødris

6,3 dl sødmælk

1 ½ spsk. lyst rørsukker

¼ tsk. salt

1,7 dl piskefløde

Sådan gør du:

Kom vand i gryden og bring det i kog.

Hæld risene i og kog dem i 5 minutter under omrøring.

Tilsæt mælken og kog langsomt op under omrøring.

Lad grøden koge ved svag varme ca. 1 times tid, indtil risene har optaget væsken og der stadig er meget let bid i risene. 

Sluk for varmen.

Tilsæt sukker og salt.

Smag til, mangler der salt eller sukker kan der tilsættes lidt efter behag.

Køl risengrøden fuldstændig ned i køleskabet.

Pisk fløden til en let flødeskum.

Vend forsigtigt flødeskummet sammen med den afkølede risengrød.

Opbevar ricepuddingen i køleskabet indtil servering.