Quinoa-burgerbøffer
Det skal du bruge:
10 g. loppefrøskaller
1 dl. vand.
500 g. kogt quinoa. Følg opskrift på pakken.
60 g. tæmpeh, fint revet (eller 60 g havregryn)
200 g. persillerod, fint revet.
150 g. løg, finthakket.
1 fed hvidløg, presset.
2 spsk. olivenolie.
30 g. tomatkoncentrat.
70 g. kikærtemel.
2 tsk. salt
Stødt, sort peber.
Olie til stegning.
Sådan gør du:
Rør loppefrøskaller godt sammen med koldt vand til en ensartet konsistens, og lad blandingen trække på køl i mindst ½ time.
Rør blandingen sammen med kogt quinoa, tempeh, persillerod, løg, hvidløg, olivenolie, tomatkoncentrat, kikærtemel, salt og peber til en ensartet fars.
Sæt farsen på køl i mindst 2 timer. Konsistensen skal være som en fast, så bøfferne ikke flyder ud under stegning.
Form farsen til burgerbøffer, og steg dem gyldne på begge sider ved middelhøj varme, ca. 5 minutter på hver side.
Tip.
Farsen kan tilsættes friskhakkede krydderurter, chili eller miso.
Overvej også
I burger passer misomayonnaise godt til quinoabøffer