Quinoa-burgerbøffer

Quinoabøfferne er gode i en burger, sammen med sprøde grøntsager, surt og misomayonnaise, som du også finder opskrift på her på siden

Det skal du bruge:

10 g. loppefrøskaller 

1 dl. vand. 

500 g. kogt quinoa. Følg opskrift på pakken. 

60 g. tæmpeh, fint revet (eller 60 g havregryn) 

200 g. persillerod, fint revet. 

150 g. løg, finthakket. 

1 fed hvidløg, presset. 

2 spsk. olivenolie. 

30 g. tomatkoncentrat. 

70 g. kikærtemel. 

2 tsk. salt 

Stødt, sort peber. 

Olie til stegning. 

Sådan gør du:

Rør loppefrøskaller godt sammen med koldt vand til en ensartet konsistens, og lad blandingen trække på køl i mindst ½ time. 

Rør blandingen sammen med kogt quinoa, tempeh, persillerod, løg, hvidløg, olivenolie, tomatkoncentrat, kikærtemel, salt og peber til en ensartet fars. 

Sæt farsen på køl i mindst 2 timer. Konsistensen skal være som en fast, så bøfferne ikke flyder ud under stegning. 

Form farsen til burgerbøffer, og steg dem gyldne på begge sider ved middelhøj varme, ca. 5 minutter på hver side. 

 

Tip. 

Farsen kan tilsættes friskhakkede krydderurter, chili eller miso. 

 

 

Overvej også

I burger passer misomayonnaise godt til quinoabøffer