Risfrikadeller

Server risfrikadellerne med nudelsalat med sprøde grøntsager

Det skal du bruge til 12 frikadeller:

65 g brune ris

75 g jasmin-ris

½ lille finthakket løg

¼ fintrevet squash

2 spsk. finthakket bredbladet persille

2 fed presset hvidløg

2 spsk. fintrevet ingefærrod

4 spsk. finthakket frisk koriander

Revet skal fra 1 økologisk citron

1 tsk. salt

1 stort æg el. 1 ½ mellem æg

2 ½ dl havregryn

4 spsk. hvedemel

Rapsolie til stegning

Sådan gør du:

Skyl og kog risene, som anvist på pakken.

Køl risene ned inden du rører farsen.

Rør de kolde ris sammen med resten af ingredienserne på en røremaskine. Konsistensen skal være fast og klistret.

Lad farsen hvile i køleskabet ca. en halv time.

Form farsen til frikadeller, og steg dem på en pande ved middel varme til de er sprøde og lysebrune.

Temperaturen i midten af frikadellerne, skal være mindst 75 grader.