Butterchicken
Det skal du bruge:
Kylling til butterchicken:
4-6 kylling-underlår
1,2 l vand
1 spsk. Salt
1 gulerod
1 løg
Sådan gør du:
Kog alting op og lad det koge til kødet falder fra benene. Køl ned og fjern skindet.
Pluk derefter kødet og opbevar det køligt.
Sigt og gem kogevandet.
Det skal du bruge til:
Sauce til butterchicken:
30 g smør
225 g løg i tern
15 g finthakket hvidløg
20 g finthakket ingefær
12 g masala krydderiblanding
560 g flåede og hakkede tomater
½ dl piskefløde
1,5 dl kogevand fra kyllingen
Salt og peber
Smelt smørret og sauter løgene uden at de tager farve, i ca. 10 minutter.
Tilsæt ingefær, hvidløg og masala krydderiblanding og sauter 2-3 minutter mere.
Tilsæt 1 dl af kogevandet, tomater og piskefløde og lad det koge sammen i 15 minutter.
Tilsæt det plukkede kyllingekød og smag til med salt og peber.
Overvej også:
Vi bruger vores egen masala-krydderiblanding. Butterchicken serveres med basmatiris og æble-selleriraita