Københavns Kommunes logo

Butterchicken

Vi serverer æble-selleriraita til butterchicken, opskriften finder du nederst på siden

Det skal du bruge:

Kylling til butterchicken: 

4-6 kylling-underlår 
1,2 l vand 
1 spsk. Salt 
1 gulerod 
1 løg 

Sådan gør du:

Kog alting op og lad det koge til kødet falder fra benene. Køl ned og fjern skindet. 
Pluk derefter kødet og opbevar det køligt. 
Sigt og gem kogevandet. 

Det skal du bruge til:

Sauce til butterchicken: 

30 g smør 
225 g løg i tern 
15 g finthakket hvidløg  
20 g finthakket ingefær 
12 g masala krydderiblanding 
560 g flåede og hakkede tomater 
½ dl piskefløde 
1,5 dl kogevand fra kyllingen 
Salt og peber  

 

Smelt smørret og sauter løgene uden at de tager farve, i ca. 10 minutter. 
Tilsæt ingefær, hvidløg og masala krydderiblanding og sauter 2-3 minutter mere. 
Tilsæt 1 dl af kogevandet, tomater og piskefløde og lad det koge sammen i 15 minutter. 
Tilsæt det plukkede kyllingekød og smag til med salt og peber.